Petit Plan: Europa I | Βραβείο Κοινού

Πάνω από 1.000 μαθητές λυκείου από όλη την Αττική παρακολούθησαν την κινηματογραφική δράση “Petit Plan: Europa”, η οποία έγινε από τις 3-6 Φεβρουαρίου στο Hellenic American College.
41 ταινίες από όλη την Ευρώπη προβλήθηκαν στα πλαίσια του “Petit Plan: Europa”, με έμφαση στις Ευρωπαϊκές αξίες όπως η αλληλεγγύη ενώ παράλληλα έθιγαν καταστάσεις που αφορούν τους σημερινούς εφήβους όπως η ορθή χρήση των social media, το σχολικό περιβάλλον, η εκπαίδευση, ο σχολικός εκφοβισμός, η πίεση των συνομηλίκων, κ.ά.
Ανάμεσα στους καλεσμένους που μίλησαν στο μαθητικό κοινό ήταν και οι σκηνοθέτες Lucas Tanghe, Amelia Nanni, Δημήτρης Κατσιμίρης και Θεοφύλακτος Αργυρού.
Μετά το τέλος των προβολών οι μαθητές ψήφισαν την αγαπημένη τους ταινία και μετά από την καταμέτρηση των ψήφων η ταινία που κέρδισε το μαθητικό κοινό ήταν η γαλλική ταινία, “Παρέα/Meute” του Ambre Rambaud για την ειλικρινή της αντιμετώπιση για το θέμα του σεξισμού και του σχολικού εκφοβισμού.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε:
“Σας ευχαριστώ τόσο πολύ που επιλέξατε την “Παρέα”. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι μαθητές το εκτίμησαν, καθώς ήταν το κοινό στο οποίο θέλαμε να απευθυνθούμε και το θέμα της ταινίας είναι ένα που μας αγγίζει ιδιαιτέρως. Σας ευχαριστώ ξανά που την ψηφίσατε και μας βοηθάτε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για σημαντικά θέματα όπως ο σεξισμός, το bullying και τη νοοτροπία του όχλου.”
Το “Petit Plan: Europa” οργανώθηκε σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την στήριξη των Hellenic American College, Hellenic American Union, Ινστιτούτο Θερβάντες, Πρεσβεία Νορβηγίας, Πρεσβεία Ελβετίας, Πρεσβεία Πολωνίας, Γαλλικό Ινστιτούτο, Πρεσβεία Ισραήλ.